woensdag 28 mei 2014

Fort met uitzicht

Na bijna een week kom ik in St Dalmas Valdeblore eindelijk op de officiële GR5. Tot nu volgde ik losjes de GR52 die een stuk ruiger en interessanter is. Langs Rimplas en St Sauveur ging het naar Roure.

Rimplas en Roure zijn beide van die arendnestdorpen (typisch voor de Alpes Maritimes) die hoog boven de vallei tegen de helling geplakt zitten. Rond het dorp: allemaal terrassen, ooit voor landbouw, die jaar na jaar meer verwilderen. Zelfs de olijven worden niet meer geoogst maar liggen met duizenden onder oude olijfbomen.
Beide dorpen liggen naast een rotspiek waar in de middeleeuwen een burcht op stond. Die zijn al lang verdwenen. Nu zijn dat fantastische uitzichtspunten. In Roure hebben ze er een nepruïne gebouwd. Heerlijk romantisch. De piek bij Rimplas is net voor WO2 omgebouwd tot een gigantisch Maginot-fort. Een stuk luguberder.

Net op tijd in de gite binnengeraakt voor het regenfront overkwam. Iemand uit Rijsel die iets hoger wou camperen, is later op de avond compleet doorweekt teruggekeerd. Met verhalen van verse sneeuw onder 2000 m. Voor mij dus hoog tijd om aan een plan B voor morgen te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten