zaterdag 24 mei 2014

Petit Suisse de Nice

Boreon - Pas de Ladres - Boreon
Vanmorgen (het lijkt veel langer - zoveel indrukken vandaag!) kreeg ik een lift van iemand van het Alpha team naar Boreon. Neen, geen men in black, wel een themapark met een natuursausje. In dit geval de wolf die, precies hier, voor het eerst weer opdook in Frankrijk.

Het werd een pittige lustocht met heel veel sneeuwplekken. In Vlaanderen loopt het weer een paar weken vóór, hier loopt het serieus achter. De sneeuw was ideaal om te sporen. Hard, maar niet bevroren tot één ijzige korst. 

Tijdens de afdaling langs de Refuge de Cougourde werd ik echt verwend. Twee groepjes steenbokken vlakbij. Twee gemzen die vlak langs me voorbijsprinten. En het vreemdst van al : een stel kikkers die zich in een poel smeltwater klaarmaken voor een brulconcert. Ooit kikkers op een stuk sneeuw zien zitten? Ik wel.

Dat de vallei van le Boreon lijkt op een stukje Zwitserland? Ja - en dat deed deugd! Om weer in de prentkaartbergen te zijn, met alle clichés van steile pieken, dennen en lorkenbossen, heldere beken, marmotten, sneeuw, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten